Subota vece jul 25.jpg

Pljušte rezervacije za odmor u gradu na Trebišnjici. Gostiju je sve više pa je više i posla, ali i para u džepovima onih koji dočekuju goste. Danijel izdaje više apartmana, za ATV kaže isplati se, ipak ponovo je podigao cijene.

"Došlo je do inflacije, ekonomska situacija je drugačija pa je došlo do poskupljenja tih usluge iznajmljivanja ali je razlika u odnosu na prethodnu godinu", govori nam Danijel Stolica.

Kako se broj gostiju povećava tako rastu i cijene. Najjeftiniji stan je od 80 maraka za noć. Zamislite kako tek zarade oni koji izdaju kuće.

"Pravimo neke turističke aranžmane za goste koji ostaju na dužem boravku dajemo veći popust. Za goste koji su na noć ili dvije malo su veće cijene u odnosu na prošlu godinu", priča Irena Pravica.

Dobro profitiraju i oni koji su luksuzne vile napravili na periferiji, najjeftinija nije ispod 200 maraka. Ne žale se ni u hotelima.

"Popunjenost kapaciteta je 95%, znači dešava se da poneki dan nije to potpuno popunjeno. U odnosu na prošlu godinu rekla bih da je isto. Što se tiče jula i avgusta to je već popunjeno 100 odsto", kaže Branka Ilić iz hotel "Integra".

Za dvije noći u nekom od trebinjskih hotela potrebno vam je oko 500 maraka. Cijenama nisu, ali brojem gostiju zadovoljni su turistički čelnici u Trebinju. Da su u ovoj oblasti dobre pare pokazuje i brojka prijavljenih smještajnih jedinica.

"Negdje je sada brojka što se tiče legalnih apartmana oko 1.000, a ukupno, što se tiče Trebinja, to je preko 3.000 što se tiče i hotela i Grada Sunca i privatnih apartmana. Naravno, kao što vidite, grad je izuzetno pun i turisti stalno dolaze što svakako stvara potrebu da se otvaraju nove smještajne jedinice", rekao je portparol Turističke organizacije Trebinje Nikola Kokić.

Ovo je još jedna rekordna godina kada je u pitanju broj turista u Trebinju. Kako sada stvari stoje biće rekordna i ugostiteljima, koji su baš kao i vlasnici smještajnih jedinica opet podigli cijene.