415969954_790317246464405_6904225025379770374_n.jpg (246 KB)

Predsjednik Udruženje žena oboljelih od raka dojke "Sveta Petka" iz Bileće Nataša Savić izjavila je danas Srni da je u ovoj opštini i okolnim selima sve više žena oboljelih od te bolesti, ističući da bi zbog toga ovoj organizaciji dobrodošla svaka vrsta pomoći, a najviše finansijska.

"Kad je Udruženje osnovano, u oktobru prošle godine na Svetu Petku, imali smo 23 članice, a sada, nažalost, imamo 50 članica i učestalo nam se pridružuju nove, koje prolaze operacije, terapije i zračenja", rekla je Savićeva.

Ona je istakla da među oboljelima, osim starijih, ima mlađih i dosta žena sa sela.

Savićeva je zbog toga apelovala na sve sugrađanke da na vrijeme rade preventivne preglede, kako bi spriječile tu bolest, za koju je rekla da je nerijetko izaziva i stres.

Ona je zahvalila svima koji pomažu radu Udruženja "Sveta Petka".

"Udruženje nam mnogo znači kao psihička podrška, a tako možemo i finansijski da pomažemo jedna drugoj. Sedmično na operacije i druge medicinske preglede od Banjaluke do Trebinja ide po nekoliko žena, jer u Bileći možemo da uradimo samo osnovne nalaze", pojasnila je Savićeva.

Osim finansijske pomoći, koja bi ima najviše značila, jer je skoro 90 odsto njih nezaposleno ili prima penziju, Savićeva je navela da bi im mnogo značilo da imaju svoju kancelariju u kojoj bi mogle da se okupljaju i organizuju sastanke.

Udruženje je prikupilo i sredstva za pomoć svojim članicama na jučerašnjem humanitarnom bazaru, koji su organizovale ispred Parohijskog doma u Bileći, povodom božićnih praznika.