Zastave Republike Srpske - Foto: RTRS

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji prirediće danas od 18 časova u Domu vojske Srbije svečani prijem povodom 9. januara, Dana Republike Srpske i 28. februara dana kada je proglašen prvi Ustav Republike Srpske.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji ove datume bitne za Republiku Srpsku obilježava od 2015. godine i u Beogradu.

- Zvanicama će se prigodnom besjedom obratiti predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uz prethodni blagoslov Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija i obraćanje predsjednika Narodne skupštine Srbije gospodina Vladimira Orlića. Riječi dobrodošlice uputiće, kao domaćin ovog prijema, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji gospodin Mlađen Cicović - naveli su iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Prisustvovaće najviši zvaničnici Republike Srpske i Srbije, predstavnici diplomatskog kora, istaknute ličnosti iz svijeta kulture, nauke, umjetnosti, privrede i sporta Srbije i Srpske.

U umjetničkom dijelu programa učestvovaće kvintet Vuka Stanića i vokalni umjetnici Minja Šukalo, sopran i Siniša Pajić, bariton. Prijem će direktno prenositi Radio-televizija Republike Srpske.

- Prije svečanog prijema u Domu vojske održaće se, u Pres-centru UNS-a u 12.30 tematska tribina pod nazivom "Srpska se brani i u Srbiji" na kojoj će biti promovisan Zbornik radova "Srpska se brani i u Srbiji: Deset beogradskih tribina o Republici Srpskoj 2021–2022.".

Učešće u radu tribine će uzeti predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Vladislav Jovanović, Darko Tanasković, Nenad Kecmanović, Aleksandar Pavić, Slobodan Reljić, Siniša Ljepojević, Aleksandar Raković, Milomir Stepić, Predrag Ćeranić i Đuro Bilbija, a uvodnu riječ će dati Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji - naveli su iz Predstavništva.