IMG_20230719_191148_resized_20230719_071214877.jpg (328 KB)

U Trebinju je večeras održana svečana sjednica povodom 30 godina postojanja Socijalističke partije.

Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije rekao je da je ova partija nastala prije 30 godina, kao društvena i politička alternativa tadašnjem sistemu vlasti Republike Srpske, želeći da na taj način spriječe da se Republika Srpska razvija kao republika u kojoj neće biti demokratije, već da bude slobode za sve.

"Socijalistička partija traje zato što ima snažnu ideju oko koje je okupljena, a to je ideja slobode, socijalne pravde, humanosti, solidarnosti, koja je kada se pojavila na ovim prostorima prije više od jednog vijeka ostavila izuzetno vidljiv i neizbrisiv trag na ukupan društveni život i razvoj, utičući na formiranje svijesti ljudi koji su se identifikovali sa našom političkom idejom", rekao je Đokić.

On je podsjetio da je ova stranka u periodu nakon rata dala izuzetno veliki doprinos na obnovi i društveno-ekonomskom razvoju Republike Srpske i snaženju njenih institucija, na šta su veoma ponosni.

"Naša partija je nesumnjivo dala veliki doprinos stabilnosti Republike Srpske i ponosan sam na sve ono što su naši članovi i odbori širom Republike Srpske do sada ostvarili", naveo je Đokić.

Rajko Ćapin, predsjednik Gradskog odbora SP-a u Trebinju izrazio je zadovoljstvo zbog 30 godina postojanja stranke, te istakao da će i u narednom periodu razvijati Republiku Srpsku, najviše se oslanjajući na mlade ljude koji imaju ogromne potencijale u svim sferama.

"Dokazali smo u više navrata da smo neko ko je vrijedan pažnje, respektabilan politički faktor i jedan od najvažnijih stubova stabilnosti Republike Srpske", istakao je Ćapin.

Svečanoj sjednici u Kultrunom centru u Trebinju prisustvovali su brojni članovi SP-a, kao i predstavnici političkih partija koji čine vladajuću koaliciju.