Grad Trebinje i Kulturni centar Trebinje, na inicijativu Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske, u četvrtak, 23. januara, u galeriji Kulturnog centra Trebinje organizuju Svetosavsku humanitarnu aukciju slika.

svetosavska-aukcija.jpg

Slike i svoja autorska djela za veliku humanitarnu akciju Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji doniralo je 19 autora iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, kao i članovi Udruženja likovnih stvaralaca Istočne Hercegovine “Milorad Ćorović”.

Cijena slike je 500 KM, a sav prihod od prodatih slika namijenjen je izgradnji dnevnog centra „Podrži me - 9. januar“ za 144 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju u Kosovskoj Mitrovici.

Otvaranju humanitarne aukcije slika u galeriji Kulturnog centra Trebinje prisustvovaće Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja i Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

Početak je u 19 časova.

„Pozivamo sve humane ljude, institucije, javna i privatna preduzeća Hercegovine da kupovinom slika doniraju sredstva za ovaj važan projekat“, navodi se obavještenju organizatora.