Svi borci koji su bili u zoni borbenih dejstava imaju pravo na dodatak; BORS pozdravio odluku

123046.jpg (292 KB)

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić rekao je da svi borci Vojske Republike Srpske koji su proveli određeni broj mjeseci u zoni borbenih dejstava mogu podnijeti zahtjev za jedinstveni mjesečni borački dodatak.

Do sada su ovaj dodatak dobijali samo borci koji su imali 60 godina i bili kategorisani od prve do pete kategorije, a sada će dobijati svi koji su proveli određeni broj mjeseci u zoni borbenih dejstava.

- Ovo je veliki pomak u ovoj oblasti, empatijom premijera Srpske Radovana Viškovića i predsjednika Milorada Dodika učinjen je dodatni napor kako bi zahtjevi BORS-a bili ispunjeni - rekao je Egić u Jutarnjem programu RTRS-a.

On je pojasnio da će zahtjevi podnositi u lokalnim zajednicama, apelujući na borce da imaju strpljenja, da se ne stvaraju gužve, jer će svi doći na red.

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite uputilo je svim lokalnim zajednicama, opštinama i gradovima instrukciju za postupanje u vezi sa prihvatanjem zahtjeva svih kategorisanih boraca.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić rekao je da ne postoji rješenje kojim bi svi borci bili zadovoljni, ali da je ova novina jako dobra.

- Pozivam borce da imaju stpljenja, imali smo 20 godina jedan sistem, sad imamo drugi, moramo imati razumijevanja - rekao je Ostojić.

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×