Škola tokom pandemije - Foto: RTRS
Učenici osnovnih škola, od šestog do devetog razreda u Srpskoj, danas se vraćaju u školske klupe, osim trebinjskih osnovaca, koji će zbog epidemiološke situacije nastavu i dalje pratiti od kuće.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske podsjećaju da su Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije zadužene sve vaspitno-obrazovne ustanove i lokalni štabovi da, u skladu sa epidemiološkom situacijom, redovno obavještavaju Ministarstvo, te ako bude potrebno dostave prijedlog za obustavljanje nastave u školama i prelazak na odvijanje nastave na daljinu.

Za učenike srednjih škola i studente i dalje će biti organizovana nastava na daljinu.

Ministarka prosvjete i kulture Natalija Trivić rekla je da će krajem sedmice Republički štab za vanredne situacije ponovo razmatrati da li srednjoškolci mogu da se vrate u škole od 19. aprila.

Istakla je da u ovom polugodštu neće biti promjene u načinu rada u školama, odnosno grupe se neće mijenjati niti će biti promjene trajanja časa.

Trivićeva je najavila da 26. aprila počinje proljećni raspust, a istakla je i da na kraju ove školske godine neće biti eksperimentalne mature.

U ovom momentu, kako je navela, ne može se reći ni da li će biti realizovane ekskurzije.