Iz Policijske uprave Trebinje danas je i zvanično potvrđeno da je Policijskoj stanici Nevesinje prijavljeno da je otuđen jedan solarni panel koji je vlasništvo JP „Vodovod“ Nevesinje. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela „Krađa“ iz člana 224. Krivičnog zakonika Republike Srpske.
 
Policijskoj stanici Nevesinje prijavljeno je da je lice inicijala B.P. nanijelo štetu jednom privrednom subjektu iz Nevesinje u iznosu od oko 20.000 KM, na način što je otuđivalo proizvode i preprodavalo ih drugom licu. U toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela „Krađa“.
 
Iz preduzeća „Vodovod“ saopšteno je da je nepoznati počinilac otuđio je solarni panel sa rezervoara za pitku vodu u selu Bežđeđe koje je u njihovom vlasništvu. Mještani su ogorčeni ovim vandalskim činom.
 
Solarna ploča je služila za napajanje uređaja za regulaciju količine vode u rezervoaru. Direktor „Vodovoda“ Slaviša Soknić kaže da su odmah po saznanju obavijestili policiju koja je napravila uviđaj, piše portal radio Nevesinja.
 
Soknić naglašava da njihovo ogorčenje nije zbog materijalne štete koliko zbog spremnosti pojedinaca da ugroze javno dobro. Direktor „Vodovoda“ pojašnjava da je vodosnabdijevanje sela bez solarnog panela na rezervoarau otežano, ali nije prekinuto.