U etno-selu Montenegro u nedjelju ujutru u 10 sati počelo je šesto takmičenje u ležanju. Za nagradu od 200 evra, u Gornjim Breznima, tridesetak kilometara od Nikšića bori se deset "majstora u ležanju".


Najmlađi takmičar je petnaestogodišnja Irena Marković iz Podgorice, a najstariji Dragana Tasić iz Knjaževca (49), koja je prošle godine osvojila treće mesto a ove, kako je kazala, došla je da podrži mlađe snage.
Irena kaže da je ovog ljeta radila, pa je pred početak škole došla da malo prilegne.
- Dobro sam se spremila, a tu mi je i sestra Mirjana koja je dvije godine starija od mene. Došla je da me podrži, ali se predomislila pa je odlučila da se takmiči - kaže Irena.
Sestrama podršku pruža i majka Hilda koja sa osmijehom kaže da iako su joj kćerke vrijedne "ležanje im dobro ide".
Jedini predstavnik "domaćih" je Tadija Tijanić iz Brezne, dok je sedamnaestogodišnji Vukašin Vračar došao iz Podgorice. Tu je i ekipa Nikšićana, djevojka i tri momka, koja je riješila da se udruženim snagama bori i, ako pobijede, novac će podijeliti. Član ove male ekipe Veljko Bojanić kaže da su spremni za takmičenje jer su nekolilo dana "po čitav dan spavali da uđu u formu".
Ivana Stanković se bavi ugostiteljstvom i došla je iz Beograda. Kaže da kada je ležanje u pitanju, Crnogorcima može stati na crtu, jer se "naoružala" umorom, strpljenjem i dobrom literaturom.
Vlasnik etno-sela i "glavni krivac" za ovo takmičenja Milonja Blagojević kaže da su ove godine pripremili i novitet i oldtajmeristima, koji će im biti gosti, ponudili mogućnost takmičenja.
- Ko izdrži u autu da leži duže od četiri sata dobiće rafting Tarom. Takmičenje je za ovih šest godina postalo popularno da o njemu pišu mnogi svjetski mediji što je promocija ne samo našeg sela već i Crne Gore - kaže Blagojević.
NAGRADE
DRUGOPLASIRANI će kao nagradu dobiti vikend u etno-selu, dok je za trećeplasiranog obezbijeđen rafting Tarom. Rekord u ležanju drži Marko Đurović iz Podgorice koji je "odležao iz cuga" 37 sati.
Večernje novosti