NEVESINjE – Hercegovci će u nedjelju, 2. oktobra, na biračkim mjestima masovno dati podršku kandidatu SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Miloradu Dodiku i njegovom timu i tako zahvaliti za sve što čini za Hercegovinu, u kojoj je pokrenut najveći investicioni ciklus u istoriji, izjavio je danas Srni kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu Srpske u Izbornoj jedinici devet Ilija Tamindžija.

Tamindžija je naveo da je Hercegovina kroz sve bivše sisteme bila zapostavljana, a posljednjih nekoliko godina doživjela je investicioni procvat uz podršku Vlade Republike Srpske i predsjednika Milorada Dodika.

“Hercegovina i Hercegovci nikome ne žele da ostanu dužni, uvijek žele da vrate i da se zahvale. Zato, 2. oktobar je šansa da zahvalimo predsjedniku Dodiku na pravi način”, naglasio je Tamindžija.

On je istakao da je uz Dodikovu podršku započeto više velikih energetskih projekata koji trebaju donijeti prosperitet ovom dijelu Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, za projekat “Gornji horizonti” sve je ugovoreno, pri kraju je realizacija tunela nešto dužeg od dvanaest kilometara, a ovih dana kreću i radovi na brani Pošćenje. Ovaj projekat je pokrenuo realizaciju niza drugih projekata na koje se čekalo i u bivšoj državi.

“Vlada Republike Srpske dala je koncesiju za izgradnju najvećeg solarnog parka od 500 megavata u Nevesinju, zatim `Elektroprivreda Republike Srpske` gradiće solarni park Solar jedan, dva i tri na Zubačkom platou, a u toku su i pripremni radovi za tri vjetroparka u Hercegovini, kao i energetskog projekta `Buk Bijela`. To su najveći infrastrukturni projekti u regionu”, naveo je Tamindžija.

On je istakao da je u Republici Srpskoj investicioni ciklus u zamahu, dok druge zemlje razmišljaju o životnim problemima. “Možda zvuči prepotentno, ali u energetskom sektoru, lider smo u regionu. Kod nas se trenutno gradi 500 megavata u obnovljivim izvorima energije”, rekao je Tamindžija.

Tamindžija kaže da stoga vjeruje da će građani da daju podršku za ostvarene ljude, radnike, projekte i djela, jer onda mogu biti sigurni da će ti projekti biti nastavljeni, a da ne vjeruju onima koji se samopromovišu, koji politiku shvataju kao zabavljanje širokih narodnih masa i prave samo štetu.

“Politika nije rijaliti, već ozbiljan posao, a vlast mora biti usmjerena u interesu građana”, navodi Tamindžija.