Tamindžija: Izetbegović ruši BiH opstruišući najveće projekte u Srpskoj

 

176984.jpg (93 KB)

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ilija Tamindžija izjavio je da predsjednik SDA Bakir Izetbegović ruši BiH, opstruišući sve što se radi i gradi u Republici Srpskoj, prvo Hidroelektranu "Buk Bijela", a danas Hidroelektranu "Dabar".

Tamindžija je upitao zašto Izetbegović javno ne kaže da je za otcjepljenje Republike Srpske.

- Mi smo očekivali neke pozitivne vijesti nakon njegovog razgovora sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem, a dočekali smo da Izetbegović ide u susjednu zemlju da bi radio protiv projekata u Republici Srpskoj i zaustavio investicije i razvoj. Mi se radujemo svakom velikom projektu u Federaciji i bićemo podrška. I ako je od Izetbegovića, previše je - rekao je Srni Tamindžija, koji je izvršni direktor u Hidroelektranama na Trebišnjici i dugo godina uključen u realizaciju projekta "Gornji horizonti".

Tamindžija navodi da je Izetbegović danas izgovorio laži oko "Gornjih horizonata".

- Ako je neinformisan, pozivam ga da se informiše, ali bojim se da je u pitanju čista zlonamjernost - navodi Tamindžija.

On je istakao da "Gornji horizonti" nemaju štetan uticaj na okolinu, što je nakon trogodišnjeg sudskog spora potvrdio i Sud BiH.

- "Gornji horizonti" prema stručnoj studiji imaju pozitivan uticaj na Neretvu. Kada su male vode, akumulacija "Gornjih horizonata" prihranjujte vrela, a u režimu velikih voda smanjuje poplave - objašnjava Tamindžija.

On premijeru Hrvatske Andreju Plenkoviću poručuje da kada je u pitanju sistem HE na Trebišnjici i njegov razvoj da Bakir Izetbegović ne može biti sagovornik, već Republika Srpska.

- Kada je Plenković bio u Sarajevu dobio je podatke od predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije koliko smo zajedno pretrpjeli štete zbog neraspoloživosti HE `Dubrovnik` i neodgovornog odnosa Vlade Hrvatske i Hrvatske elektroprivrede - naveo je Tamindžija.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je danas u Mostaru da ima podršku Hrvatske da pokušaju zaustaviti projekat "Gornji horizonti".

Izetbegović je rekao da je sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem u Dubrovniku dogovorio da to pokušaju jer bi to, kako je naveo, u potpunosti izmijenilo ekološki sistem u Hercegovini.

 

Napišite svoj komentar!

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove portala Trebinje Danas već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja! Trebinje Danas zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Najnovije u ovoj kategoriji

×