tamindyija-ilija.jpg
 
Poslanik SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ilija Tamindžija pozdravio je današnju odluku Vlade Republike Srpske da obezbijedi 1, 3 miliona KM za izgradnju objekata namijenjenih za stambeno zbrinjavanje 16 porodica sa područja hercegovačkih opština Ljubinje, Berkovići i Bileća, čije su kuće oštećene u zemljotresu i više nisu uslovne za stanovanje.
-Ovo je još jedan u nizu konkretnih pokazatelja odgovornog ponašanja instititucija Republike Srpske prema građanima i njihove opredijeljenosti da na pravi i efikasan način odgovore svim potrebama, posebno vodeći računa o tome da pravovremeno budu prevaziđeni problemi u kojima su se ljudi našli usljed prirodne katastrofe-rekao je Tamindžija.
On je naglasio da ova, kao i prethodne odluke Vlade Republike Srpske usmjerene na ublažavanje posljedica jakog zemljotresa koji je proljetos pogodio Hercegovinu jasno ilustruju institucionalnu brigu o lokalnim zajednicama i građanima, kao i mogućnost da se djeluje i uradi sve ono što je u ovom trenutku potrebno.
-Dok se opozicija u Srpskoj utrkuje da poruči narodu kako će "živjeti bolje", ne nudeći pritom jasne argumente u korist takve tvrdnje, vlast u Republici Srpskoj predvođena SNSD povlači konkretne poteze i čini sve da građani žive u normalnim uslovima, realizujući individualne, ali i opšte projekte od značaja za gradske i opštinske sredine i Republiku Srpsku u cjelini-poručuje Tamindžija.
Ističe da to pravi razliku između aktuelne republičke vlasti, kojoj su prioritet predan rad, institucionalna i svaka druga, posebno ekonomska stabilnost, i svih onih koji praznom pričom i slađušnim parolama žele sakriti sopstveni nerad, nedostatak vizije i ideje, kao i brojne promašaje kojima su obilježili period svoje vladavine.
-Da li ŕačunaju na kratko pamćenje, ili ne, u to ne bih ulazio, ali bih im svakako sugerisao da ne potcjenjuju narod u Hercegovini, koji se dobro sjeća perioda kada je naš kraj zaobilazila svaka iole ozbiljnija investiciona podrška republičkih institucija, baš kao što je danas svjestan da se realizuju kapitalni projekti i da je Hercegovina jedno od najvećih gradilišta u Republici Srpskoj-istakao je Tamindžija.
Dodao je da je to vidljivo u svakoj hercegovačkoj opštini i podsjetio da su prethodnih godina realizovani i neki projekti na koje se čekalo decenijama.
-To su činjenice i, ma koliko se neko trudio da blaćenjem političkih protivnika u svojevrsnom miksu sa slatkorječivim obećanjima pridobije naklonost građana, uvjeren sam da će oni izabrati ljude i političke opcije koje nude rad, stabilnost i jasne, realno ostvarive planove koji znače dalji razvoj i napredak, a to im, uvjerili su se u to i do sada, pružaju politike SNSD-poručio je Tamindžija.