TREBINjE – Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ilija Tamindžija rekao je Srni da se vlast Srpske ponaša odgovorno u svim složenim političkim procesima, a posebno prema potrebama građana, te ocijenio malicioznim tvrdnje opozicije da je posljednji set mjera finansijske pomoći mladima, borcima i penzionerima “populistički metod bez rezultata”.

“Vlada Republike Srpske i SNSD kao njena okosnica su svjesni svih okolnosti i geopolitičkih procesa koji utiču i na tržišna kretanja, te povećanjem plata, finansijskom podrškom mladima, borcima i penzioneroma, podrškom privrednom sektoru i poljoprivrednicima, programima zapošljavanja, kao i najjeftinijom cijenom električne energije u regionu nastoji konkretno pomoći praktično svim sektorima i ciljnim grupama u našem društvu”, rekao je Tamindžija.

On je naglasio da sa jedne strane postoji primaran državnički i odgovoran pristup, a sa druge strane prazna priča bez ideje, plana i konkretnog rješenja.

“SNSD i stavovi rukovodstva i predstavnika ove, najveće i najjače političke organizacije u Srpskoj ne mogu se upoređivati sa politikantstvom kritičara iz opozicionih klupa”, istakao je Tamindžija.

On je rekao da u opoziciji postoje pojedinci koji su eksperti za svaku oblast, dok im u biografiji nije navedeno obavljanje bilo kakvog ozbiljnog posla, niti postoji konkretan prijedlog šta bi se moglo uraditi bolje.

“To je ta ključna razlika koju građani Republike Srpske jasno prepoznaju i svi koji to potcjenjuju moraju konačno shvatiti da ljudi cijene i biraju odgovornost, rad i rezultate, a ne puku retoriku, koja može na trenutak biti zabavna, ali nikada argument kojim se građanima nude razvoj i institucionalna, ekonomska i svaka druga stabilnost”, naveo je Tamindžija.