ilija-t..jpg

Narodni poslanik Ilija Tamindžija zahvaljuje predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću za sve što je do sada učinio za Hercegovinu, kao i za najavljenu podršku ovom dijelu Srpske . Vučić je najavio pomoć za četiri manje opštine među kojima je i Nevesinje.

„ Predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Hercegovci će pamtiti po djelima, jer sve što je obećao do sada i realizovao je. Podržao je i podržava obnovu Sabornog hrama Svete Trojice u Mostaru koji je jedan od simbola grada na Neretvi i jedan od dokaza srpskog postojanja na ovom tlu. Zahvaljujući sredstvima Vlade Srbije gradi se Pravoslavni duhovni centar u Mrkonjićima, rodnom mjestu Svetog Vasilija Tvrdoškog i Ostroškog. Srbija je izgradila dječiji vrtić u Trebinju koji i nosi ime te države, a podržala je i rekonstrukciju Starog grada u Trebinju“ – poručio je Tamindžija.
On podjseća da je Vlada Srbije, od kada je na čelu ove države Aleksandar Vučić, izdvojila i sredstva za gradnju vodovoda u selu Baljci u Bileći, kao i sredstva za dogradnju i rekonstrukciju Doma kulture u Nevesinju. Srbija je, ističe Tamindžija, obezbijedila i sredstva za put Foča-Tjentište jedne od frekventnijih dionica koja bi infrastrukturno povezala građane Srbije i Srpske. Za ovu dionicu Srbija je izdvojila pet miliona evra.
„ Milionske iznose Srbija je, zahvaljujući njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću i Vladi ove države, izdvojila i izdvaja da bi u Hercegovini bili realizovani brojni projekti koji su od višestrukom značaja. Jedan od tih projekata je i gradnja aerodroma u Trebinju“ ističe Tamindžija i poručuje da do sada ni jedan predsjednik Srbije na koju je Hercegovina, kao i cijela Srpska naslonjena nije pokazao ovoliko interesovanje za ovaj dio Republike Srpske.
„Aleksandar Vučić biće upisan velikim slovima u istoriju ovog kraja, kao državnih Srbije koji nije samo deklarativno isticao bratske veze Hercegovine, odnosno Srpske i Srbije nego je i djelima pokazao da smo isti narod sa dvije strane Drine. Za Hercegovinu koja je oduvijek imala posebno blizak odnos sa Srbijom obakva podrška je od velikog značaja, ne samo što se to vidi kroz brojna djela koje Srbijna realizuje nego što je to i dokaz da imamo našu braću u toj državi koja su, kad nam zatreba, tu za nas“- naglasio je narodni poslanik Ilija Tamindžija.
Tamindžija posebno ističe da je ovakva i ovolika podrška Srbije, između ostalog, rezultat bliske saradnje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.