Stefan.jpg (867 KB)

U Narodnoj biblioteci Trebinje sinoć je održano književno veče sa Stefanom Simićem, književnikom i sociologom iz Paraćina.

U interaktivnom programu pod nazivom „Teatar, ispovijest, kabare”, autor je kazivao svoje stihove i prozu, prožete humorom i muzikom.

Simić godinama objavljuje svoju poeziju i prozu na internetu, kao i zapise i impresije iz svakodnevnog života.

„To su socijalno angažovani tekstovi, ljubavna poezija, proza, društveno politički komentari...Obrađujem sve teme sa ciljem da se borim za jedan humani svijet, jer to nam nedostaje, da se radi na međuljudskim odnosima. Trudim se gdje god da dođem, da to bude jedan pravi teatar ljudskosti, davanja i povezivanja i da ostanu te opšte ljudske poruke“, kaže Simić.

On ističe da iz nastupa u nastup, gdje god dođe, rekacije publike su pozitivne, dodajući prosto tu energiju koju nosi sa sobom, pokušava da prenese ljudima.

„Volim otvoreni kabare, izvodim tesktove uz muziku i pričam razne priče o ljubavi, životu, radosti, patnji. Neki to vide kao motivacioni govor, neki kao ispovijest. Bitna je ta energija koja se daje i razmjena, gdje osjećam svoju publiku“, rekao je Simić, koji poslije Trebinja nastavlja gostovanja širom BiH.

Stefan 1.jpg (1.10 MB)

Specifičnim stilom pisanja i otvorenim načinom izražavanja na nastupima privukao je pažnju u Srbiji i zemljama regiona, tako da ne čudi da je trebinjska Biblioteka bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Prvu knjigu “Pustite nas” objavio je 2012. godine, drugu “Odjeci ljudskog” godinu dana kasnije, treću “Generacijama koje rastu bez poezije” 2016, “Rekoh… i olakšah dušu” 2019. godine, “Povratak čoveku” 2020. godine i uskoro izlazi šesta „Prkos besmislu“.