U Podgorici je na Olimpjiskom bazenu „Morača“ 7. – 8. jula održano međunarodno plivačko takmičenje „Montenegro Open 2018“.


Ove godine na otvorenom prvenstvu Crne Gore se sakupilo 334 plivača iz 43 kluba sa prostora Italije , Rusije, Turske, Rumunije, Albanije, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Austrije , Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Klub vodenih sportova "Leotar" na takmičenju u Podgorici učestvovao je sa tri plivačice. KVS „Leotar“ su predstavljali Helena Lakić (2005) , Teodora Kraljević (2005) i Marija Rosandić (2000). Ovogodišnje otvoreno prvenstvo Crne gore održano je u šest starnosnih godišta i četri dijela , dva dijela u subotu 07.07 i dva dijela u njedelju 08.07. KVS „Leotar“ učešće je uzeo u nedeljnom dijelu takmičenja.

Iako su na takmičenje u Podgoricu otišle iz „punog“ treninga, plivačice KVS „Leotar“ su u svojim disciplinama ostvarile respektabilne rezultate. Iz redova KVS „Leotar“ na podgoričkom plivalištu najuspješnija je bila Teodora Kraljević , ona se u disciplini 400m slobodno okitila bronzanom medaljom u kategoriji 2004. – 2005. godište.
"Naše plivačice dale su , u ovom momentu, svoj maksimum. Iako su im ruke i noge „teške“ od napornih bazičnih priprema, u kojim se sada nalazimo, ostvarile su u svojim trkama odlične rezultate na bazenu SC „Morača“. Od njih, kao i svih naših članova, očekujem da u drugom dijelu sezone , ako budu imali adekvatne uslove za rad na bazenu „Banje“, uđu maksimalno spremni i ostvare još bolje rezultate od prošlogodišnjih, kada su u tom dijelu sezone zablistali" ,ističe Veljko Piljević , trener u KVS „Leotar“.