U Trebinju je sve spremno za lokalne izbore na kojima pravo glasa ima 31.823 birača, na 48 redovnih glasačkih mjesta i jednom biračkom mjestu za glasanje u odsustvu i nepotvrđenim glasačkim listićima, rekao je predsjednik Gradske izborne komisije Siniša Terzić.

Terzić je istakao da se priprema distribucija izbornog materijala biračkim odborima, koji se dostavlja biračkim odborima u subotu, dan prije izbora.

„Formirani su birački odbori, imamo formirano sedam mobilnih timova za osobe koje su se izjasnile da žele da glasaju ovim putem“, naveo je Terzić.

Predsjednik Gradske izborne komisije je rekao da će se pilot-projekat biometrijske identifikacije i transmisije rezultata u Trebinju odvijati na pet biračkih mjesta u Osnovnoj školi „Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški“ u naselju Gorica i tri biračka mjesta u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u naselju Police.

On je dodao da će osim članova biračkog odbora, postojati i operater kojeg je imenovao CIK BiH zadužen za taj dio posla.

Terzić je istakao da će se birači opredjeljivati između tri kandidata za gradonačelnika, a za nivo Skupštine grada između 11 političkih partija i tri nezavisna kandidata.

Podsjećamo, biračka mjesta u nedjelju, 6. oktobra u Trebinju biće otvorena od 7 do 19 časova.