20230225095529_760518.webp

Jedna osoba je smrtno stradala, a tri su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko 7 časova dogodila u mjestu Čula, na cesti Mostar- Čitluk.

Ova informacija je potvrđena i iz MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona iz kojeg je rečeno da su u nesreći učestvovali službeno policijsko vozilo i automobil "alfa romeo".

U policijskom vozilu su se nalazila tri policajaca, koji su iz smjera Mostara krenuli da obave uviđaj nakon saobraćajne nesreće koja se ranije dogodila u blizini.

U jednom trenutku na njih je pod još neutvrđenim okolnostima naletjelo vozilo “alfa romeo” koje je nailazilo iz suprotnog smjera i koje je, prema prvim informacijama prešlo u suprotnu traku, usljed čega je došlo do direktnog sudara.

Na lice mjesta odmah su upućene ekipe Hitne pomoći i vatrogasci, a do njihovog dolaska vozač automobila "alfa romeo" je davao znakove živote.

Međutim, kako je nezvanično rečeno, on je usljed teških povreda podlegao sat i po od nesreće. U ovom trenutku nije poznat ni stepen povreda trojice policajaca koje su ekipe Hitne pomoći odvezle do CUM SKB Mostar, piše Avaz.

Na licu mjesta se obavlja uviđaj u prisustvu dežurne kantonalne tužiteljice, nakon čega će biti poznato više informacija.