Ona je dobila najveći broj bodova na osnovu glasova petočlanog stručnog žirija, ukupno 44 boda, kao i deset na osnovu SMS glasova gledalaca, dok je od nje više  glasova publike dobila Breskvica sa maksimalnih 12 bodova za "Gnezdo orlovo".

"Malo sam zbunjena", rekla je Teja Pavlovska, nakon što je proglašena pobjednicom "Pesme za Evroviziju", u prenosu uživo preko Radio-televizije Srbije, dodavši: "Neću vas razočarati, bićemo najbolji".

Nakon što je još jednom izvela pobjedničku "Ramondu", Teja Dora je novinarima rekla da se oseća fenomenalno, kao i da je zahvalna svima na glasovima.

Mlada pjevačica je priznala da je bila "u glavi već pobijedila", kad je joj je tokom glasanja stručnog žirija, njegova predsjednica, evrovizijska pobjednica Marija Šerifović dodijelila 12 bodova.

"Neočekivano je sve bilo za mene. U jednom trenutku sam, pre nego što je krenulo glasanje, osetila da sam već otišla kući", navela je Teja Dora, prenosi Tanjug.

U nastupu u prvom polufinalu "Pjesme Evrovizije" 7. maja u švedskom Malmeu, Teya Dora će sa "Ramondom" poručiti "koliko je jak naš narod":

Teya Dora otkrila šta će pjesmom
Pop pjevačica Teya Dora predstavljaće Srbiju na "Pjesmi Evrovizije" u Malmeu sa pjesmom "Ramonda", nakon što je sinoć pobijedila u finalu takmičenja "Pesma za Evroviziju".


"To je najveća poruka, da mi možemo sve. Nadam se da će to Evropa prepoznati. Ne mora da prepozna, bitno je da zna. Volela bih da pesma zaživi zbog poruke, da ceo svet sluša pesmu", rekla je muzičarka.

Prema njenim riječima, pobjedi je doprinijela iskrenost, jer je sa koautorima, kompozitorom Lukom Jovanovićem i stihopiscem Andrijanom Kadovićem, napravila u "Ramondi" pravu priču i ljudi su u njoj prepoznali emociju, kao i u njenom nastupu.

Teja Dora je najavila da će i u Malmeu pjevati na srpskom jeziku, a što se tiče scenskog nastupa, rekla je da će apsolutno biti drugačiji i da želi da bude "ludilo mozga".

U finalu "Pesme za Evroviziju" bilo je 16 izvođača, a čast da otvori takmičenje pripalo je pevaču Željku Joksimoviću koji je izveo "Lane moje", sa kojom je pre 20 godina zauzeo drugo mjesto na "Pjesmi Evrovizije" u Istanbulu.

Stručni žiri su činili, pored Šerifović, muzičari Zoran Živanović iz grupe Zana, Aleksandar Sedlar, Dejan Petrović i Ivana Rašić, poznatija kao Sajsi Em Si.

Na osnovu SMS glasova gledalaca od ostalih učesnika, pored Breskvice i Teje Dore, najviše su dobili - bodova osam Konstrakta za "Novo, bolje" i sedam Zorja za "Lik u ogledalu". U ukupnim glasovima žirija na drugom mjestu su bile Zorja sa 42 boda i Konstrakta sa 34.