Tijana Bošković ima odličja i priznanja sa svih najvažnijih takmičenja. A najboljoj odbojkašici sveta očigledno je posebno važna olimpijska medalja – pa je iznad levog dlana istetovirala prepoznatljive krugove.
 

Odbojkašice Srbije nedavno su izborile učešće na Olimpijskim igrama u Parizu. Pokušaće naše devojke tamo da dođu do jedinog odličja koje im nedostaje – zlata. Na prethodnom turniru u Tokiju 2021. godine osvojile su bronzu, dok su pre toga u Riju 2016. godine bile srebrne.

Ta prva osvojena olimpijska medalja osvojena u dalekom Brazilu ima posebnu važnost za “plave dame”, koje su zbog nje istetovirale čuvene krugove. Gotovo sve igračice koje su tada bile u postavi na ovaj način su odlučile da obeleže veliki uspeh.

Među njima i najbolja odbojkašica sveta – Tijana Bošković.

Ubojita korektorka nada se da će posle ove dve medalje, na red u Parizu doći i zlato.

– Ambicije su najveće. Kao i uvek. Nećemo biti skromni, znamo da nam fali samo zlatna olimpijska medalja. Iskrena da budem, ne razmišljamo sada o tome. Zaslužile smo malo da predahnemo i da se opustimo. Ali kad dođe vreme, znamo da ćemo dati sve od sebe i da ćemo otići u Pariz da ostvarimo ono što željno iščekujemo – rekla je Tijana nedavno.