Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je poslije četiri seta pobijedila selekciju Italije.

odbojka-srbija07092019.jpg


 

Srpkinje su slavile rezultatom 25:22, 25:21, 21:25, 25:20, i u velikom finalu igrat će protiv Turske ili Poljske. Aktualne svjetske i europske prvakinje predvodila je, a tko drugi nego sjajna Hercegovka Tijana Bošković s 22 poena, a pratila ju je Brankica Mihajlović s 13.

Srpkinje nešto slabije otvorile susret i to su njihove protivnice iskoristile. Međutim, kako je prolazio set, tako je rasla i igra. U završnici prvog seta Srbija dolazi do prvog vodstva, a potom i do prednosti do 1-0 (25:22). Dobru igru s kraja prvog seta ekipa Zorana Terzića prenosi u drugi. Srbija ovaj period igre dobija s 25:21.

Činilo se da će Srbija potpuno slomiti otpor protivnika u trećem setu, međutim razigrala se Paola Egonu, a i aktualnim prvakinjama je popustio prijem, i Italija smanjuje zaostatak (21:25).

U četvrtom setu Srbija je djelovala dominantno na terenu. Od starta ovog perioda Srpkinje su dominirale, u jednom trenutku imale su šest poena prednosti, međutim Italija je uspjela smanjiti na -2. No, više od toga nisu mogle Talijanke, set je pripao Srbiji sa 25:20 i Terzićeve igračice ukupnim rezultatom 3:1 izborile su plasman u svoje novo veliko finale.