IMG-ac9708ced4d6bf9b972a478d44d93696-V.jpg (365 KB)

Učesnike Evropskog otvorenog školskog prvenstva u odbojci, za učenike srednjih škola koje se održava u Gradu Sunca posjetila je promoter ovog takmičenja i najbolja svjetska odbojkašica Tijana Bošković.

Praćena dugotrajnim aplauzima i radošću više desetina učesnika ovog takmičenja ali i mladih odbojkaša iz ove regije Tijana Bošković je izrazila oduševljenje organizacijom ovakvog turnira.

„Osjećam se sjajno i veoma mi je drago što iz Trebinja šaljemo ovu lijepu poruku. Srce mi je puno kada vidim ovako dosta mladih sportista. Ne treba da brinemo za naš sport i odbojku. Neka uživaju u sportu i u druženju. Moji planovi su da se, najprije odmorim, a nakon toga kreću nam pripreme za Evropsko prvenstvo, Liga nacija i kvalifikacije za Olimpijske igre. Iskreno se nadam da ćemo uskoro imati dosta razloga da se radujemo“, rekla je Tijana Bošković.

Tijana je prve velike rezultate ostvarila kao učesnik Malih olimpijskih igara RS i kao članica bilećke ekipe itekako je znala kakvu radost donosi jedno ovakvo takmičenje.

Evropsko otvoreno školsko prvenstvo u odbojci, za učenike do 18 godina u Gradu Sunca je okupilo oko 250 djece iz šest zemalja Evrope.

Prvenstvo, čiji je promoter najbolja odbojkašica svijeta Bilećanka Tijana Bošković, okupilo je djecu iz Republike Srpske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Češke i Moldavije.