Čovjek koji je ozbiljno uveo Tijanu Bošković u svijet odbojke Zoran Vidaković nije iznenađen vijestima da je najboljoj odbojkašici svijeta njen klub Ezačibaši ponudio ugovor težak 1,4 miliona evra po sezoni.

Priznaje da je malo neobjektivan kada priča o Tijani, ali podvlači da je talentom, kvalitetom, igrama i ponašanjem zaslužila svaki cent.

– Iskreno, nisam do maloprije ni čuo za ponudu. Prijatelj mi je poslao pa sam pročitao. Sjećam se kada je bila deveti razred, Turci su joj nudili milione kako bi prihvatila njihovo državljanstvo i igrala za Tursku. Cijela porodica bila je u Istanbulu tada, ali su sve odbili kada su shvatili da je za to potrebno, da promijeni ime i još neke stvari. Otac LJupko i ostali članovi porodice to nisu mogli da prihvate. Eto sada su stigli i ti milioni o kojima oni i ne razmišljaju. Skromna su i poštena porodica, novac im nije na prvom mjestu. Da jeste, sve bi bilo drugačije – naglasio je Vidaković za Srpskainfo.

Skromno priznaje da nije bilo previše teško spoznati njen talenat.

– Ona je još kao djevojčica bila toliko dominantna da je bilo lako zaključiti da će biti svjetska klasa. Naravno, to nikada sa sigurnošću ne možete da kažete, ali ovo dijete se rodilo sa talentom, to joj je dao Bog kao i sve ostalo. Radna etika je nevjerovatna, ponašanje, odgoj, ma sve joj se posložilo na ponos svih nas. Neko kao ona rađa se jednom u 100 godina, a onda možete da zamislite koliko sam ponosan ja i svi u Hercegovini što je baš naša – punog srca priča Tijanin prvi učitelj.

Rijetke trenutke odmora najbolja odbojkašica planete rado provodi u svojoj Bileći, a koliko je slava nije promijenila svjedoče i sljedeće riječi:

– I ona i sestra Dajana su normalna djeca, sa ocem sam im igrao fudbal, znamo se decenijama. Odgojene su na najbolji mogući nači, to su djeca koja se jave svakom, ili tata zove kada dođu ili one šalju poruku. Isto je i prema ostaloj djeci iz generacije. Ne bježi od toga, uvijek su tu. Izađu, prošetaju, ne gledaju ništa sa visine – zaključio je Vidaković uz konstataciju da će nas njegova ljubimica još mnogo puta obradovati i da će još puno dati odbojci.