4E2B3FD9-1C0C-4D57-AEAD-1CBA38D5DDCD.jpeg
Helikopterski servis Republike Srpske danas je iz trebinjske Bolnice uspješno transportovao sedamnaestogodišnjeg pacijenta sa politraumom, krvarenjem, kontuzijom mozga i prelomom butne kosti u Urgentni centar u Beogradu.

"Riječ je o pacijentu M.B. 2007. godište, državljaninu Srbije, sa dijagnozom politraume, krvarenja u subarahnoidalnom prostoru, kontuzijom mozga i prelomom butne kosti", rekao je Srni direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić.

On je naveo da su pripadnici Helikopterskog servisa i ljekari Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske uspješno izvršili još jedan vazdušno medicinski transport, čime je broj ovakvih transporta porastao na 17 u ovoj godini.

Kusturić je naglasio da pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske i medicinsko-tehničko osoblje i tokom ovog prazničnog perioda predano i profesionalno nastavljaju izvođenje operacija vazdušnog medicinskog transporta obezbjeđujući građanima najbolju medicinsku uslugu i najbrži transport u regionu svih 365 dana u godini.