Branislav Tiodorović (foto: Oliver Bunić/RAS Srbija) -
Epidemiolog Branislav Tiodorović ocijenio je danas da je u Srbiji oko 30 odsto stanovništa steklo imunitet na virus korona i da će uz vakcinaciju u januaru i februaru naredne godine, taj broj dodatno porasti.

Tiodorović je rekao da bi do kraja narednog proljeća imunitet trebalo da ima oko 60 odsto stanovništva Srbije, te ukazao da bi se tek tada moglo razgovarati o vraćanju života u normalu.

On je za televiziju "Prva" ponovio da je u Srbiji ozbiljna i teška situaciju sa virusom korona i da je, iako izgleda da opadaju brojevi zaraženih, visoka cifra preminulih.

Tiodorović je naglasio da opasnost od virusa korona nije prošla, te podsjetio da je zato Krizni štab odlučio da neće biti organizovanog dočeka Nove godine.

- Dogovorili smo se složno da nema proslave. Ugostitelji rade do 18.00 časova 31. decembra i 1. januara, a da se poslije toga nastavi rad do 20.00 časova - istakao je Tiodorović.

On je potvrdio i da će sve epidemiološke mjere važiti do 11. januara naredne godine kada će Krizni štab ponovo procijeniti situaciju.