Pretresi u Tuzli, pronađeni novac i drogaFoto: MUP TK | Pretresi u Tuzli, pronađeni novac i droga

U pretresu stana u tuzlanskom naselju Stupine koji koristi lice čiji su inicijali A.G. pronađeno je veće pakovanje droge, digitalna vaga za precizno mjerenje, 3.700 evra u različitim apoenima i 12.400 KM, kao i drugi predmeti i tragovi od značaja za istragu.

Po naredbi Opštinskog suda u Tuzli izvršen je pretres stana, saopšteno je danas iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova  Tuzlanskog kantona.

U saopštenju je navedeno da je policija prilikom redovnih poslova u tuzlanskom naselju Stupine juče uočila tri nepoznata lica, od kojih je jedno prilikom udaljavanja sa mjesta kontrole od sebe odbacilo veći paket plastične folije sa sadržajem biljne materije koja asocira na drogu, a daljim operativnim aktivnostima lica su pronađena identifikovana.

Policija je preduzela potrebne vezane za odbačenu biljnu materiju, izvršila uviđaj i saslušala svjedoke, nakon čega je izvršen pretres stana lica A.G.

Pripadnici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona su obavljajući redovne zadatke na sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe droge u nedjelju, 31. marta, pretresli lice iz Tuzle čiji su inicijali M.A. (25) i pronašli dva pakovanja od plastične folije sa sadržajem biljne materije koja asocira na drogu, pakovanje tableta "tramadol" od 50 miligrama i digitalnu vagu za precizno vaganje, o čemu je upoznat dežurni tužilac tuzlanskog Kantonalnog tužilaštva, prenosi Srna.

Pretresi, kao i druge preduzete istražne radnje u nedjelju i juče, izvršene su po nalogu i pod nadzorom postupajućih tužilaca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, o čemu će nakon potrebnih vještačenja, nadležnom tužilaštvu biti dostavljeni odgovarajući izvještaji sa dokazima.