unnamed (21).jpg

Turistička organizacija Grada Trebinja i ove godine sprovela je promotivnu kampanju "Sretenje u Trebinju", koja je postala svojevrsan brend kada pričamo o turističkim kretanjima, koja se odnose na Trebinje.

Ove godine, zajedno sa partnerima Lux Travel agencijom, Gradom Sunca, Muzejom Hercegovine, JU Bazeni Trebinje i Vinarijom Dabić, priredili su zaista šarolik program i turističku ponudu, svima onima koji su posjetili naš grad od 15. do 18. februara.

,,Svi oni zajedno sa nama dali su doprinos da turiste dodatno animiramo kako bi  proveli svoj odmor u Trebinju i da svojevrsnom preporukom "od usta do usta" pronesu lijepu sliku o našem gradu i ostalim potencijalno zainteresovanim gostima’’ ističu iz Turstičke organizacije Trebinja.

unnamed (23).jpg

Razgovarali smo sa turistima koji su boravili u Trebinju tokom sretenjskih praznika, te su nam rekli da su oduševljeni našim gradom i da se rado vraćaju u najjužniji grad Srpske.

,,Obožavamo Trebinje, više puta godišnje dolazimo i uvijek se rado vraćamo u vaš grad’’, rekli su nam turisti koji su došli iz Čačka.

,,I prošle godine smo bili za vrijeme sretenjskih praznika. Iskoristili smo i ponudu, koju su je pripremila Turistička organizacija i obišli smo grad. Predivno je Trebinje, sunce, platani, istorijske znamenitosti’’ objasnili su nam zadovoljni gosti iz Beograda.

unnamed (24).jpg

Što se tiče preliminarnih brojki koji se odnose na boravak turista tokom sretenjskih praznika, u Turističkoj organizaciji smatraju da će biti iznad svih očekivanja  prema informacijama samih hotelijera i platformi za rezervaciju.

,,Ako uračunamo turističke izlete, tranzit kao i ljude koji su bili na noćenju u našem gradu povodom sretenjskih praznika, sa sigurnošću možemo reći da je u Trebinju boravilo između 7.000 do 8.000 turista’’ navode iz Turističke.

unnamed (22).jpg

Ugostiteljski objekti sa kojima smo razgovarali kažu da su imali veći broj gostiju sredinom februara, te dodao da su zadovoljni postignutim rezultatima.

,,U našem restoranu tražila se stolica više. Poslužilo nas je i fino vrijeme, koje i nije karakteristično za mjesec februar. Zadovoljni smo rezultatima. Imali smo turiste iz regiona, najviše iz Srbije’’ pojasnio nam je menadžer jednog restorana, koji se nalazi u centru grada.

Ponosno su zaključili iz Turističke organzacije da je Trebinje u periodu "mrtvog" dijela turističke godine imalo odličan radijus turističkog kretanja i prometa i tako umanjilo problem sezonalnosti sa kojom se susreću i mnogo jači turistički centri, te su poručili da je ovo sjajna uvertira za predstojeći početak turističke sezone.

Dodali su da ih dobar odziv i impresije  obavezuju da sledeće godine ovu kampanju shvate još ozbiljnije jer su procijenili da je ova  kampanja itekako uticala na turistička kretanja turista iz Srbije ali iz zemalja regiona, te da su benefite od kampanje ,,Sretenje u Trebinju’’ imali i mnogi ugostiteljski objekti, od hotela, restorana, kafića.