Njegoš Tomić, za kojim nakon nereda na protestu grupe “Pravda za Davida” na Trgu Krajine u Banjaluci, 30. decembra, traga banjalučka policija, oglasio se na društvenoj mreži “Fejsbuk” na kojoj u snimljenoj video-poruci tvrdi da je “ideja Draška Stanivukovića, člana PDP, bila da tokom nedavnih protesta u Banjaluci bude izvršen državni udar”.
– Plan je bio da uđu u zgradu RTRS i budu optuženi za državni udar – tvrdi Tomić u video-poruci, navodeći da im nije trebao odlazak do zgrade RTRS, bar ne “bez veće podrške spolja, međunarodne zajednice, ljudi koji bi im, ukoliko bi došlo do nekog vida revolucije, dali podršku u tome”.


On je ocijenio da je Stanivuković iskoristio grupu “Pravda za Davida” i tragediju jedne porodice za ličnu i političku promociju, te istakao da mu ne vjeruje, izražavajući veliku zabrinutost za cijelu situaciju.


Tomić je u snimljenoj video-poruci priznao da je na sigurnom van BiH i da je čuo da za njim traga policija, ali da nije siguran da je riječ o njemu jer su objavljeni inicijal NJ.T, koji mogu biti njegovi, ali i ne moraju.

On je poručio da se sigurno neće javiti u stanicu policije bez konsultovanja sa svojim advokatom i izjave medijima.


Tomić navodi da se Davor Dragičević ne javlja nikome i da je veliko pitanje da li je živ.


Banjalučka policija traga i za Draškom Stanivukovićem zbog nereda nakon protesta grupe “Pravda za Davida”.


Izvor: Srpskainfo