U organizaciji Fondacije Delije i Mitropolije Crnogorsko-primorske, organizuje se tradicionalni humanitarni koncert za Kosovo i Metohiju, 12. avgusta na Kanli Kuli u Herceg Novom sa početkom u 20:00č.

I ove godine sa nama će biti naši Kosovski Božuri koji će nas sa Pavlinom Radovanović, Braćom Stojković i ostalima, svojim pjesmama podsjetiti šta za naš – srpski narod znači Kosovo i Metohija, rekli su nam organizatori.

Koncertne karte će biti u prodaji od Petrovdana – 12.07. 2023. godine i iznosiće 10€, dok će se donatorske karte moći kupiti po cijeni od 5€. Sav prihod namjenjen je za naše svetinje na Kosovu i Metohiji, koje su najčvršći bedem opstanka našeg naroda. Za malu djecu kao i do sad ulaz će biti besplatan!

Da podsjetimo samo da će ovaj koncert biti 6. po redu u Boki Kotorskoj i Crnoj Gori. Do sada smo imali čak 4 koncerta u Herceg Novom i 1 u Kotoru. Sve je počelo 2013. godine kad smo tad zahvaljujući Kosovskim Božurima i ostalim izvođačima skupili 6000€ pomoći za obnovu konaka Manastira Svetih Arhangela kod Prizrena koji je postao nezaobilazno mjesto za konačište mnogih poklonika prilikom posjete svetinjama Kosova i Metohije. Zatim smo imali veličanstveni koncert 2017. godine gdje smo prevazišli svoja očekivanja i skupili 15000€ pomoći za Manastire Banjska i Draganac, koji su takođe poslednjih godina, od svoje obnove, opet postali mjesta sabranja, naše braće i sestara sa Kosova i Metohije i svih nas koji dolazimo na poklonjenje i posjetu. Već naredne 2018. godine u Kotoru se pravi prvi koncert u tom gradu koji je ispunio srca svih Kotorana, Bokelja i svih gostiju koji su taj dan posjetili Kotor. Nedugo zatim iste godine u Herceg Novom u Dvorani Park se pravi treći koncert u našem gradu. Dolazimo i do 2019. godine kada u Crnoj Gori kreću sve otvoreniji udari na Srpsku pravoslavnu crkvu i gdje država pokušava da sruši tek izrađenu krstionicu na jednom od najljepših mjesta u Boki Kotorskoj – Miholjskoj prevlaci. Tako da 2019. godine, od prikupljenih 20000€, pored svetinja na Kosmetu odlučujemo da pomognemo i donacijama za obnovu hrama na Miholjskoj prevlaci kao i crkvu Svetog Đorđa na Toploj u Herceg Novom, kazali su organizatori i dodali:

Nadamo se da će svaki čovjek koji istinski osjeća Kosovo i Metohiju kao naše izvorište, mjesto koje je srce i duša našeg naroda, ma gdje god on živjeo, da se odazove i prisustvom ovoj divnoj kulturnoj večeri i svojim prilogom ugradi sebe u djelić borbe za naše Kosovo i Metohiju. Za one koji nažalost neće biti u prilici tog dana da budu prisutni, pripremili smo i donatorske karte, kako bi se što više nas uključilo u ovu borbu i na taj način svi zajedno iz Herceg Novog i Boke Kotorske pošaljemo podršku našoj braći i sestrama širom Kosova i Metohije.

Izgubljeno je ono samo čega se odreknemo, a mi se Kosmeta nikada odreći nećemo!

Prodajna mjesta:


Playvolume00:07/01:17Truvid

– Crkva Svetog Arhangela Mihaila – Belavista,

– Crkva Svetog Spasa – Topla,

– Crkva Svetog Vasilija Ostroškog – Kumbor,

– Crkva Svetog Spiridona – Đenovići,

– Kućanska parohija – Zelenika

– Hram Svete Nedjelje – Jošica, Kamenari

– Crkva Polaganje Rize Presvete Bogorodice – Bijela

– kod zgrade Opštine Herceg Novi, (poslati poruku na broj +381613400048),

– Brza Hrana „63“,

– Kafe bar „Kum“,

– Kafana „Sidro“ ,

– Frizer Srećko – Meljine,

– Cvjećara Panorama Bijela,

– Plaža Mimoza 23 – Baošići,

– Plažni bar Zmijice – Zelenika,

– Đardino Topla,

– Pivnica Herceg Novi,

– Plaža Santo Domingo

– Bogota Igalo.

Žiro račun Mitropolije, sa naznakom Hn za Kosmet za uplate: 510-1107-17