Na Ublima je u toku dvodnevni tradicionalni narodni sabor.ubla-igre.jpg

Oaza prirode „na vratima“ Orjena već decenijama je u vrelim avgustovskim danima mjesto susreta i druženja naroda hercegovačkih i susjednih crnogorskih opština, a organizator Grad Trebinje i ove godine za posjetioce saborovanja priredio je prigodan program.

Na Ublima je danas prvi put organizovan višeboj u viteškim igrama, na kojem su spretnost i snagu u pet disciplina pokazali takmičari ekipa iz Trebinja, Nevesinja, Gacka i Apatina.

U disciplinama skok u dalj i boj na brvnu najuspješpniji je bio Aleksandar Krajišnik iz ekipe „Džimi komerc“ iz Apatina, koji je javnosti poznat kao pobjednik drugog izdanja ekstremnog rijaliti serijala „Surviver“.

U bacanju kamena s ramena najbolji je bio Boško Kovačević i ekipe „Srpski soko“ Nevesinje, a u potezanju klipa Saša Stanić iz tima „Džimi komerc“ Apatin.

U najatraktivnijoj disciplini potezanje konopca prvo mjesto osvojila je ekipa „Džimi komerc“ iz Apatina, drugi su bili „Srpski sokolovi“ iz Gacka, a treći takmičari ekipe „Srpski soko“ iz Nevesinja.

Uz pehare i diplome najbolji su nagrađeni i novčano.

Posjetioci Ubala mogli su da degustiraju tradicionalne hercegovačke proizvode.

Večeras će u kulturno-zabavnom programu Velikog narodnog sabora nastupiti „Zvijede Granda“ Milan Mitrović i Dragica Zlatić, trebinjska kulturno- umjetnička društva, pjevačke grupe iz Hercegovine i narodni guslari.

Početak je u 21 čas.

Kako bi se izbjegle gužve na putu, utvrđen je i poseban režim saobraćaja na relaciji Tuli – Ubla.

Na relacija Tuli-Ubla vozila će saobraćati u sljedećim intervalima: od 18,00 do 19,30; od 20,00 do 00,30 i od 2,00 do 2,30 časova, a u suprotnom smjeru (relacija Ubla-Tuli): od 19,30 do 20,00; od 00,30 do 02,00 i poslije 03,00 sata.