Udavili su se otac, majka i dijete porodice iz Zete i i momak iz Kuča D.V, koji je pokušao da ih spasi
Tročlana porodica Kumburović iz Zete i Podgoričanin V.D. utopili su se danas na Skadarskom jezeru, nakon što se zbog nevremena prevrnuo čamac u kojem su bili. To je novinarima na licu mjesta ispričao Radojica Rašović, koji je bio na istom plovilu.
On je ispričao da su u manastir Vranjina otišli oko 8:30 sati i da je bilo više tura.


"Kad smo se vraćali prema obali, veliki talasi su prevrnuli čamac i počeo je da tone. Počeli smo da se spašavamo ko može. Velika je tragedija", ispričao je Rašović

Udavili su se otac, majka i dijete porodice Kumburović i momak iz Kuča D.V, koji je pokušao da ih spasi.


"I oni su mogli da se spasu, ali je majka je pokušavala da spasi dijete, pa se i ona udavila. Otac je stradao dok je pokušavao da spasi njih, a za njima i momak koji je priskočio u pomoć. Mi ostali smo pokušavali da se domognemo obale i neki od nas su u tome uspjeli", kazao je Rašović.
Spasilačke ekipe su još na terenu.


Direktor Nacionalnih parkova Crne Gore, Nenad Ivanović, potvrdio je "Vijestima" da je nađeno jedno tijelo, a da se za traga za još tri osobe.


Sektor za vanredne situacije je u akciju potrage uključio i helikoptersku jedinicu, a pozvali su i ronioce Regionalnog ronilačkog centra i pripadnike podgoričke Službe zaštite i spašavanja.


Izvor: Vijesti