Potraga za dječakom - Foto: RTRS
Tragičan epilog dvodnevne opsežne potrage za nestalim dječakom u Nevesinju! Beživotno tijelo nestalog jedanestogodišnjeg Vukašina Samardžije iz Nevesinja, pronađeno je u rejonu jezera Alagovac, na lokalitetu Ljubovića bara.

Tijelo je pronašla grupa mještana, koji su učestvovali u potrazi. Nakon uviđaja, utvrđeno je da nije riječ o nasilnoj smrti, a uzrok bi trebalo da bude poznat nakon obdukcije.

Nestanak 11-godišnjeg Vukašina na noge je digao cijelu Hercegovinu. Tragičan epilog sve je potresao, kada je njegovo beživotno tijelo pronađeno u šumi pored potoka, na lokalitetu Ljubovića bara.

Foto: SRNA

U potrazi je učestvovalo oko 400 ljudi, pripadnika Civiline zaštite, Službe za zaštitu i spasavanje, gorskih službi iz istočne i zapadne Hercegovine, veliki broj Nevesinjaca i Hercegovaca. U potragu su od jutros bili uključeni i helikopteri Helikopterskog servisa Republike Srpske.

- Jutros smo potragu usmjerili u pravcu kuće. Svi kapaciteti kojima raspolaže Republika Srpska su bili angažovani, 400 ljudi, spasilačke službe volonteri, ali nažalost ishod je ovakav - rekao je Nenad Ikonić iz Republičke uprave Civilne zaštite.

Nesrećni dječak se u četrtak poslijepodne iz sela Bojišta uputio na biciklu i sa psom kako je i ranije činio, ka jezeru Alagovac. Nakon opsežne potrage, pronađen je mrtav svega nekoliko kilometara od porodične kuće.

Potragu je dodatno otežavao nepristupačan teren, ali i činjenica da je Vukašin imao smetnje u razvoju, pa ga spasilački timovi nisu mogli dozivati.

Foto: PU Trebinje

Nisu pravili pauze, ni odmarali. Za nesrećnim dječakom tragali su i cijelu noć.

- Tragedija nas je sve porazila, ali je za ponos koliko se ljudi odazvalo akciji, i kako se radilo i tokom noći. Dali smo sve od sebe - istakao je Mladen Zubac načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Nevesinje.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović dodao je da je najteže porodici, prijateljima, komšijama…

- Ali, moram se zahvaliti svima koji su došli da pomognu - dodao je on.

Uzrok smrti malog Vukašina biće poznat nakon obdukcije, koja će biti obavljena sutra u Trebinju.