Goran Abdulov (34), transvestit koji je osumnjičen da je u julu prošle godine nasmrt izbo Marka Radovića (24), studenta iz BiH, naći će se 4. marta pred sudom, nakon što je protiv njega podignuta optužnica za krivično djelo ubistvo.
Kako saznaje Blic, nakon što je Više javno tužilaštvo sprovelo sve dokazne radnje, protiv Abdulova, poznatog po nadimku Jelenica Transica, podignuta je optužnica, a pripremno ročište u ovom predmetu zakazano je za 4. mart.


Optužnicom se Abdulovu na teret stavlja da je osmog juna prošle godine, oko 22 sata sa umišljajem ubio Marka Radovića.


Kako u optužnici protiv ovog Beograđanina stoji, ubistvo je uslijedilo nakon kraće svađe, nakon čega je Abdulov uzeo kuhinjski nož i više puta po tijelu izbo nesrećnog studenta iz BiH.


Prema saznanjima, obdukcioni nalaz ukazao je na višestruke povrede Radovića – Abdulov ga je ubo u srce, pluća, stomak, ali posjekao ga je i po usnama, rukama… nakon čega je teško povrijeđen Radović izletio iz stana bježeći od pomahnitalog ubice i izdahnuo na ulici.


S tim u vezi, Abudlovu se na teret stavlja krivično djelo ubistvo, za koje je zaprijećena kazna do 15 godina.

Kako je ranije ispričao studentov prijatelj Nikola J., Marko je rođen u malom mjestu kod Nevesinja.

– Kao beba je izgubio majku, pa su ga otac i baka odgajali kao sina jedinca. Uvijek je bio primjeran, odličan đak, veselog duha, pozitivan, osoba koja bi pomogla svima. Poslije završetka srednje škole upisao je Ekonomski fakultet koji mu je završila i majka, želeći da nastavi njenim stopama – kazao je prijatelj ubijenog Marka.


Prema njegovim riječima, Marko je Gorana upoznao preko interneta. Abdulov mu se tad predstavio kao žena po imenu Jovana.


– Jedno vrijeme su se dopisivali, a kasnije su se i lično upoznali. Počeo je da izlazi s “njom” ne znajući da je Jovana u stvari muškarac. Viđali su se par mjeseci dok Marko nije otkrio da je Jovana zapravo transvestit kojem je pravo ime Goran Abdulov. Pored toga, Marko je otkrio da se navodna Jovana bavi prostitucijom – kazao je Nikola J.


Nakon tog otkrića Marko je prekinuo svaki kontakt sa Jovanom i rekao mu da ne želi više da se viđaju. Međutim, kako kaže Radovićev prijatelj, Goranu je Marko već tad postao opsesija – počeo je da ga proganja i uhodi.


Koliko daleko je Abdulov bio spreman da ide da bi Radovića zadržao pored sebe, govori i to što je on jednom došao kod njega sa stomakom “do zuba”.


– Jednom je ta Jovana, odnosno Goran, došla sa trudničkim stomakom, raspitivala se o Marku i rekla da mu prenesemo poruku. Kada smo mu pomenuli da je bila, on se samo nasmijao i rekao: “Pustite je”. Poslije je više nismo viđali sa stomakom – ispričale su Radovićeve komšije nakon zločina.


Prema njihovim riječima, transvestit je godinu dana prije zločina često dolazio kod Marka i vidjelo se da je veoma zaljubljen u njihovog komšiju.


– Nama se predstavila kao Jovana i mi smo je tako oslovljavali. Dolazila je i danju i noću. Nekada je bila obučena kao žensko, s dugom plavom kosom, nosila je kačket, uske pantalone i patike. Ponekad bi vezivala rep, a nekada je išla s puštenom kosom. Znali smo da je muškarac, jer je dolazila i u tom izdanju. Primijetili smo da kada je sređena i našminkana, dođe taksijem, a kada je obučena kao momak, onda ide autobusom – pričaju stanari iz Ševine ulice u Zemunu, u kojoj se u nedjelju uveče desio zločin.


Stravičan zločin iz strasti otkrile su žrtvine komšije, koje su kobne noći čule viku i lomljavu iz Radovićeve podstanarske sobe.


– Pomislili smo da se tuče s Jovanom. Kad sam izašao napolje, vidio sam krvavog Marka u gaćama. Krv je šikljala svuda, a on se teturao po dvorištu. Kada sam mu prišao, ugledao sam i visoku osobu, za koju sam pomislio da je Jovana, kako u ruci nosi nož od 20 centimetara i neku kesu. Mislim da je bila perika u njoj. Uplašio sam se da će me ubiti, ali je ona hladno išetala iz dvorišta, a Marko se nekako odvukao do ulice – prepričao je nakon zločina komšija.


Radović je preminuo na asfaltu.


– Glava mu je bila u bari. Ljudi su se okupili, stavljali smo mu peškire pod glavu, ali je samo zakrkljao, nekoliko puta udahnuo i umro – ispričale su komšije tad.

Izvor: Fokus