U okviru mini priprema kadetske reprezentacije BiH (U-16) izabranici Jasmina Mrkonje boraviće u Trebinju od 25. do 28. januara ove godine.

Jedan od reprezentativaca je i mladi, petnaestogodišnji Đorđe Ratković član RK Leotar.


„ Ugodno sam iznenađen pozivom selektora jer nije mala stvar naći se među najboljim rukometašima u svom uzrastu“, rekao nam je Đorđe Ratković koji se nakon plivanja opredjelio za rukomet gdje se, kako ističe u potpunosti pronašao.

„ Rukomet je pravi muški sport, a posebno pozicija pivota na kojoj igram zahtjeva odličnu fizičku spremu, dobar refleks kao i konstantno praćenje igre kako bih se izborio za što bolju poziciju. Nisam imao baš puno prilika da igram protiv ekipa iz BiH, tako da ne poznajem najbolje svoje konkurente u reprezentaciji, ali vjerujem u sebe i uložiću maksimum napora da opravdam ovaj poziv i izborim mjesto standardnog reprezentativca“, ističe ovaj mladi rukometaš.

Ratković ne krije da bi se volio oprobati u većem klubu te da ne bi imao ništa protiv da rukomet bude njegov profesionalni poziv,a kao najveći uzor ističe reprezentativca Francuske Luku Karabatića.

„ On posjeduje sve osobine modernog rukometaša i volio bih da dostignem taj nivo. Takođe, sviđa mi se igra reprezentativca Srbije Mihajla Marsenića koji sa Srbijom nije uradio mnogo na ovom prvenstvu, ali zato pruža odlične partije u Vardaru iz Skoplja gdje trenutno nastupa“ naglasio je Đorđe Ratković.

Ovaj poziv je ujedno i potvrda dobrog rada u RK Leotar, a kako ističe Velibor Žarković trener mlađih selekcija, Hercegovina je rasadnik rukometnih talenata.

„Možemo reći da je Đorđe jedan od bisera sjajne generacije mladih rukometaša iz grada na Trebišnjici, te da će rukomet biti njegova profesija jer se radi o izuzetnom talentu. Na nama iz kluba je da to ispratimo na pravi način“ kaže Velibor Ratković.

I za kraj jedan kuriozitet


Tri reprezentativca u jednom razredu

Đorđe Ratković je učenik 9 "3" OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ koju još pohađaju i Pavle Tupanjanin reprezentativac BiH u košarci kao i Vasilije Kovač koji se nalazi na spisku rezervi kadestske reprezentacije BiH u rukometu.

Trebinje Danas