policija.jpg
Na području Policijske uprave Trebinje, 09.01.2024. godine evidentirano je pet krivičnih djela i jedno narušavanje javnog reda i mira. Nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda.


Policijskoj stanici Nevesinje prijavljeno je da jedno lice u vidno alkoholisanom stanju prijeti drugim licima i ugrožava njihovo spokojstvo. U toku je dokumentovanje krivičnog djela Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici iz člana 190. Krivičnog zakonika Republike Srpske.


Policijska stanica Trebinje zaprimila je prijavu da je lice iniciala M.D. više puta udarilo drugo lice, kao i da je nanjelo povrede jednom maloljetnom licu. Izlaskom na lice mjesta lice inicijala M.D. je pružalo aktivan otpor policijskim službenicima tokom lišenja slobode i sprovođenja drugih mjera i radnji. O događaju je obavješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje ga je kvalifikovalo kao krivična djela: Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici iz člana 190. i Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje iz člana 306. Krivičnog zakonika Republike Srpske.


Policijska stanica Trebinje je zaprimila prijavu da jedno lice upućuje prijetnje po život i tijelo drugom licu. U toku je dokumentovanje krivičnih djela: Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici iz člana 190. i Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. Krivičnog zakonika Republike Srpske.