Trebinjac Stefan Debota (24) finalista je muzičkog tv takmičenja „Zvijezda možeš biti ti“ Hajat TV, koje će biti održano u petak, 26. aprila, od 20 časova.


Nakon 30 „paklenih“ krugova od oktobra prošle godine, strepnji od suda stručnog žirija i televizijske publike svakog petka, cilj je, kako ističe, već postigao.


„U uži krug su ušla 32 učesnika, svaki petak ispadao je jedan od nas, dogurao sam do finala, to mi je i bio cilj, bez obzira na plasman – zadovoljan sam. U finalu nastupa još 10 takmičara, sve su to kvalitetni pjevači, pjevamo uživo, kao i u prethodnim emisijama, mislim da će nijanse odlučiti. Radio sam, napredovao, stekao sam veliko iskustvo i brojna nova poznanstva, ovo je divno iskustvo za mene i prelijep početak profesionalnog bavljenja muzikom“, kaže za Radio Trebinje Debota.


U velikom finalu, pod rednim brojem 7, izvešće pjesme „Da šutiš“ Dina Merlina i „Mašala“, u duetu sa Adisom Škaljom, pobjednikom šoua od prije četiri godine.


Po novim propozicijama ove sezone, biraće se dva pobjednika – po odluci stručnog žirija i televotinga, a nagrade su, kako naš sagovornik pretpostavlja – pjesma i spot. Od polufinalne emisije prošlog petka otvorene su linije za glasanje publike.


„Broj na koji se glasa za mene je 096 230 007, jer nastupam pod rednim brojem sedam, ne šalju se poruke, pozivom se glasa. Ovim putem zahvaljujem svima onima koji će me podržati, kao što su mi pružili podršu svih ovih prethodnih 30 emisija, hvala i Radio Trebinju na podršci“, ističe Stefan.


Za završnicu takmičenje u kojoj brani boje istočne Hercegovine kao njen jedini predstavnik, prijavio se slučajno.


„Amaterski se pjevanjem bavim posljednje dvije i po godine, imao sam i bend, sada imam klavijaturistu, zajedno nastupamo na svirkama. U porodici, osim mene, niko se ne bavi muzikom, ali sam talenat za pjevanja naslijedio od oca. Za ZMBT me prijavila mama, dva-tri dana prije isteka roka, poslao sam kaver koji sam snimio u Beogradu tokom ljeta, organizatori su me odmah sutradan pozvali da učestvujem, tako je krenulo. Iz Hercegovine je u ovoj sezoni učestovao jedan Gačanin, dvoje Mostaraca, u finalu nam je geografski, najbliži učesnik iz Konjica“, priča naš talentovani sugrađanin.


Izvodi zabavnu muziku, ali ne „bježi“ ni od narodnjaka, poput Dženana Lonačerevića, čijom je pjesmom „Piješ sine“ oduševio i žiri i publiku.

„Izvodim zabavnu muziku pretežno, tu vrstu muzike volim, dosta je izvođača koje volim, poštujem, pratim njihov rad, i volio bih da postignem, makar približno, njihov uspjeh. Jedan od mojih najdražih nastupa na ZMBT upravo je izvođenje pjesme ‘Piješ sine’ Dženana Lončarevića, mislim da sam taj nastup odradio baš onako kako treba, ponosan sam na to izvođenje. Za ovih 30 emisija pjevao sam kompozicije koje izvode i Dino Merlin, Oliver Dragojević, Leksington bend, Željko Samardžić, Amadeus bend, Željko Joksimović, Tropiko bend…“, navodi mladi Stefan.


Pjesme je, dodaje, uglavnom birao sam a veliku podršku pružio mu je kompozitor Bobo Vučur, kojem zahvaljuje na pomoći. Zadovoljan je dosadašnjim sudom stručnog žirija, koji je, po njemu, bio na visini zadatka, a tremu pred nastup ima, ali pozitivnu.


„Uvijek postoji doza pozitivne treme, gledam da sve prođe najbolje moguće, jer pjevamo uživo, veliki je to pritisak. Bilo je mojih i uspona i padova, emisija u kojima nisam dao maksimum i onih sa kojima sam zadovoljan. Stalni članovi žirija – profesori Milenko Karović i Ana Babić, te pjevači Semir Cerić Koke i Snežana Mandić su fer i korektni, trude se da svima nama pomognu, da nam kažu konkretno na šta da obratimo pažnju, kako bismo idući put bili bolji“, kaže Debota.


U petak će mu u studiju Hajat TV podršku pružiti najbliža porodica i prijatelji.


„Žao mi je što mogu da povedem samo 12 ljudi, takve su propozicije, studio ne može više da primi. Povešću 12 odabranih, 12 veličanstvenih, biće moja najuža porodica, prijatelji, možda djevojka (smijeh), biće nas, nadam se, više u nekom drugom takmičenju“, kaže naš mladi sugrađanin.


Do petka je u „karantinu“, bez kasnih izlazaka, alkohola, sladoleda. Štede se glasnice, prikuplja se snaga za titulu nove Hajatove zvijezde.


Stefane, srećno, držimo palčeve za pobjedu!


Za Stefana Debotu glasajte već sada na telefon broj: 096 230 007, pratite veliko finale „Zvijezda možeš biti ti“ na Hajat TV, u petak, 26. aprila, od 20 časova!


Izvor: RT