DDK 3.jpg (342 KB)
U 23. planskoj akciji danas su u trebinjskoj Službi za transfuzijsku medicinu krv darivali članovi Aktiva dobrovoljnih davalaca gradske uprave, a pridružili su im se humanisti iz javnih ustanova.

Među njima je i Trebinjac, Mijat Šarović, koji je prvi put darovao krv, još dok je bio student u prošlom vijeku, tačnije prije 35 godina. Ovo mu je 70. put da daruje tečnost koja život znači, te je poručio da se tu neće zaustaviti.

„Krv je lijek koji se samo može ovako dobiti i zavisi od humanosti ljudi. Dobrovoljno davalaštvo krvi u Trebinju je među najrazvijenim i najorganizovanijim u RS, a posebno je značajno što se na akcije odaziva sve više mladih“, kaže Šarović.

Dragan Šarenac, načelnik Službe za transfuzijsku medicinu u Trebinju je istakao da je Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi gradske uprave jedan od najboljih i najaktivnijih.

„Akciji se odazvao veliki broj humanista, a u svakoj akciji prikupimo veliki broj jedinica krvi. Planske akcije su osnovni način na koji u Službi prikupljamo najdragocjeniju tečnost i zahvaljujući humanistima ostvarujemo godišnje planove. Krv je potrebna za liječenje mnogih bolesti i stanja, a imamo je dovoljno samo ako postoje humani ljudi“ zaključuje Šarenac.

Za ovu akciju prijavilo se 37 humanista, od kojih je 34 darovalo krv.