Lice čiji su inicijali L.P. iz Trebinja uhapšeno je na području grada Banjaluka jer je u automobilu kojim je upravljalo pronađena opojna droga tržišne vrijednosti oko 50.000 KM, rečeno je Srni iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović rekla je Srni da su ovo lice lišili slobode policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa policijskim službenicima policijskih uprava Trebinje i Banjaluka juče na magistralnom putu Banjaluka-Mrkonjić Grad.
"Kod ovog lica prilikom pretresa automobila kojim je upravljao, u skrivenom dijelu pronađeno je ukupno 5.157,26 grama marihuane i 247,3 grama ekstazija čija ukupna tržišna vrijednost iznosi oko 50.000 KM", rekla je Miljanovićeva.

Za ovo lice postoje osnovi sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga /član 207 stav jedan Krivičnog zakona Republike Srpske/.
Nakon kriminalističke obrade ovo lice je, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predato Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci.
Izvor:SRNA