biciklisti-hodocasce.jpg

Članovi Biciklističkog kluba „Leotar“ krenuli su jutros na šestodnevno putovanje biciklima do manastira Studenica.

Cilj ovog svojevrsnog biciklističkog hodočašća, dugog 520 kilometara - od Trebinja do Višegrada kroz Republiku Srpsku, zatim od Užica, Čačka, Kraljeva do Kopaonika u Srbiji – je obilazak duhovnih svetinja srpskog naroda koje se nalaze na području planirane rute - u prvom redu manastira Dobrun, Žiča i Studenica.

Predsjedik kluba i vođa ove odvažne družine Blagoje Rosandić za Radio Trebinje kaže da su pred njima četiri dana vožnje, dok su preostala dva dana rezervisana za obilazak manastira, te povratak kombijem koji sa njima kreće kao pratnja.„Krajnji cilj je manastir Studenica - od tamošnje eparhije dobili smo blagoslov za ovo putovanje i obezbijeđeno noćenje u manastiru. Na putovanje kreće dvanaest naših članova, a ono što najviše raduje - više od polovine njih su mladi od 13 do 15 godina. Sve su to sjajni momci i izuzetno spremni za izazove koji nas očekuju“, kazao je Rosandić na polasku.

Napominje da je još početkom godine planiran put biciklima do Krfa u Grčkoj, ali da je zbog zabrana kretanja usljed pandemije virusa korona ovo putovanje otkazano i zamijenjeno biciklističim hodočašćem u Srbiju.