U Gradskom parku u Trebinju danas je održan protest u organizaciji Liste za pravdu i red protiv “poskupljenja struje, pljačke i privatizacije Elektroprivrede Republike Srpske”, a govornici nisu krili bijes i ljutnju na građane Trebinja jer “nisu došli da podrže zajedničku borbu, već su ispijali kafe po kafićima”.

Član Liste za pravdu i red Nenad Grković rekao je da je njihov dogovor od sinoć da traže duplo poskupljenje struje ako ne bude ljudi na mitingu, ali da ipak to ne mogu da urade zbog višečlanih porodica i penzionera.

Trebinje - protesti (Foto: RTRS)

“Sram i stid bio sve ove što po kafićima ispijaju kafu, što nisu došli na protest da podrže zajedničku stvar”, poručio je Grković okupljenim građanima, kojih je bilo oko 150 među kojima je osim iz Trebinja bilo i onih iz Banjaluke, Srpca, Bijeljine i ostatka Hercegovine.

Na skupu su se obratili i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović koji je rekao da će “popeti kola uz stepenice ERS i svezati ih sindžirom ko konja, pa neka nađu pauka da ih nosi”.