U okviru turneje "Muzička akademija - univerzitetskim gradovima", studenti i profesori Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu nastupili su u četvrtak veče u Trebinju, gdje su na harmonici, gitari, violini, violi i klaviru izvodili neke od najpopularnijih djela klasične muzike.


Sandra Ivanović, prorektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu, kaže da je cilj ove koncertne turneje promovisanje kulture i umjetnosti u regionu, kao i raznovrsnih aktivnosti umjetničkih akademija ovog univerziteta.
"Ideja je da se studenti i profesori Muzičke akademije predstave prvenstveno studentima i profesorima u svim gradovima u kojima djeluje naš univerzitet i da na najljepši način promovišemo ono čime se bavimo - kulturu, umjetnost i univerzitet u cjelini", rekla je Ivanovićeva.
Navela je da je koncertna turneja, u organizaciji Muzičke akademije UIS, počela u novembru prošle godine, a koncerti su održani u svim gradovima gdje ovaj univerzitet ima svoje visokoobrazovne ustanove.


Marija Mastilo, student treće godine klavira na Muzičkoj akademiji, kaže da je prvi put nastupila u Trebinju i da je zadovoljna reagovanjem publike, te da ima posebnu čast i zadovoljstvo što nastupa sa svojim profesorima.
Gostovanje profesora i učenika Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu u Trebinju omogućili su grad Trebinje i Kulturni centar Trebinje.
V.Duka/Nezavisne