Vijeće Okružnog suda u Trebinju objavilo je presudu kojom je Spasa Milišića iz Trebinja, osudilo na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 20 godina zbog ubistva sugrađanina Nemanje Šupljeglava."Milišić je optužen za krivično djelo Teško ubistvo i kaznu zatvora u trajanju od 19 godina, te za krivično djelo Teška tjelesna povreda i kaznu zatvora od 1 godine, te za krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i kaznu zatvora od šest mjeseci", navedeno je iz Okružnog suda u Trebinju.


Sud je utvrdio da je optuženi Spaso Milišić dana 11.02.2018. godine oko 2,55 časova u ugostiteljskom objektu "Merlot" u Trebinju, na podmukao način ubio Nemanju Šupljeglava, te teško tjelesno povrijedio Peru Miloševića iz Trebinja.

Sud je utrvdio i da je optuženi neovlašteno držao i nosio vatreno oružje i municiju, i to: pušku M-48 napunjenu sa 5 (pet) komada municije i metkom u cijevi, čije držanje i nošenje građanima nije dozvoljeno, dok Optužnicom nije dokazano da je optuženi počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana pa je u tom dijelu oslobođen od optužbe.


U izrečenu kaznu zatvora optuženom je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru počev od 11.02.2018. godine, pa nadalje.


Sud je optuženom produžio pritvor do pravnosnažnosti presude.


Izvor Nezavisne novine