jankovic.jpg

Povodom Dana Univerziteta u Beogradu koji je obilježen 14. septembra, Milanu Jankoviću iz Trebinja je dodijeljena Povelja za izuzetan uspjeh tokom studiranja kao najboljem studentu generacije Mašinskog fakulteta u školskoj 2018/2019. godini.

jankovic4.jpg

Svečanost uručenja nagrada najboljim studentima sa ukupno 31 fakulteta beogradskog univerziteta upriličena je na sjednici Rektorskog kolegijuma Univerziteta u Beogradu, koja je održana u botaničkoj bašti „Jevremovac“ u Beogradu. Nakon podsjećanja na bogatu istoriju Univerziteta u Beogradu i prigodnog obraćanja studentima, rektor univerziteta prof. dr Ivanka Popović uručila je nagrade diplomcima koji su po njenim rječima „najbolji među najboljima“ na univerzitetu.

jankovic1.jpg

Ovom prilikom je Milanu i njegovim kolegama i koleginicama sa drugih fakulteta značajno priznanje za postignute rezultate u dosadašnjem školovanju stiglo od najstarije i najeminentnije institucije visokog obrazovanja u Srbiji i regionu, što je snažan podsticaj za dalje stremljenje ka akademskim visinama.

Vrhunski stručnjaci koji su ponikli na Univerzitetu odličan su primjer da znanje stečeno napornim radom i čvrstom voljom uvijek pronalaze put ka društvenim priznanjima i važnim pozicijama u profesionalnom i naučnom okruženju.

Istovremeno, Univerzitet u Beogradu je obilježio 212 godina od nastanka Velike škole 1808. godine, koju je osnovao Dositej Obradović, čuvajući višedecenijsku tradiciju i prepoznatljivost u akademskoj i naučno-istraživačkoj zajednici na evropskom i svjetskom nivou.

Tome u prilog govori i činjenica da je u 2020. godini, prepunoj globalnih izazova, Univerzitet u Beogradu zadržao visoku poziciju na prestižnoj Šangajskoj listi između 401. i 500. mjesta, s obzirom da je na njoj rangirano svega dva odsto svjetskih univerziteta.

A Hercegovcima je na ponos što na takvoj prestižnoj visokoškolskoj ustanovi imaju takvog predstavnika kakav je Milan Janković.

jankovic2.jpg