Povodom Mitrovdana, krsne slave Boračke organizacije RS, danas je položeno cvijeće na spomenik braniocima Trebinja od 1991. do 1995. godine.
Cvijeće je položeno i svijeće zapaljene i u Spomen sobi poginulim pripadnicima Trebinjske brigade, a u crkvi Svetog cara Lazara služen je pomen.


Predsjednik Skupštine trebinjske Boračke organizacije Pero Mišeljić rekao da se ne smiju zaboraviti oni koji su dali živote za RS.
„Zajedno sa našim poginulim saborcima odbranili smo Trebinje i RS, kako bi danas svi slobodno živjeli i radili“, istakao je Mišeljić.
On je dodao da su trebinjski borci najponosniji na događaj iz 1995. godine, kada su, uprkos najavama o političkoj zamjeni teritorije, uspjeli da sačuvaju i odbrane svoj grad.
Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić je istakao da će gradska uprava i dalje jačati saradnju sa Boračkom organizacijom. „Nastojaćemo da izađemo maksimalno u susret svim zahtjevima ove kategorije stanovništva. U posljednje vrijeme bilo je nekoliko javnih poziva za zapošljavanje, koji, nažalost, nisu imali veliki odziv. U narednom periodu ćemo vidjeti kakve su mogućnosti da boračkim kategorijama ponudimo neke druge šanse. Ovo što smo do sada nudili je zapošljavanje u realnom sektoru, jer je to bilo trenutno jedino raspoloživo“, istakao je Ćurić.


U otadžbinskom ratu poginulo je 258 boraca Trebinjske brigade, a na trebinjskom ratištu život su izgubila 363 boraca.
Radio Trebinje