U okviru projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“, koji organizuje humanitarno udruženje „Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji“ iz Banja Luke, Grad Trebinje će po treći put ugostiti pedesetoro djece sa Kosova i Metohije.


„Ove godine ugostićemo 50 učenika osnovnih škola iz Kosovske Kamenice, koji će biti smješteni kod svojih vršnjaka, učenika trebinjskih osnovnih škola, u periodu od 16. do 23. juna. Izražavajući solidarnost sa našim narodom na Kosovu i Metohiji, i razumijevajući svu težinu svakodnevnice koju žive, Grad Trebinje se sa zadovoljstvom pridružio ovom projektu, čiji je cilj da se djeci, kao najranjivijim među nama, omogući da upoznavanjem nove sredine, druženjem sa svojim vršnjacima, igrom i razonodom, obogate svoj život novim iskustvima i novim prijateljstvima, te da, u punom smislu riječi, osjete ovaj grad kao svoj“, saopšteno je iz Gradske uprave.


Dolazak učenika i nastavnika iz Kosovske Kamenice očekuje se u nedelju, 16. juna, oko 18:00 časova, a doček će biti organizovan na platou pored zgrade Elektroprivrede Republike Srpske.


Gradska uprava je pripremila program boravka, kojim je predviđeno upoznavanje sa svim znamenitostima i ostalim ljepotama našeg grada.


Izvor:RT