paljevine-tb.jpg

Paljevine automobile i dalje su jedna od glavnih tema u Trebinju.

Očekuje se da nadležni obave svoj dio posla - otkriju počinioca ili počinioce.

Danas je o tome razgovarao i direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević sa rukovodstvom Policijske uprave Trebinje.

Sa tog sastanka poručeno je da su svi resursi policije uključeni u istrage na rasvjetljavanju slučajeva paljevine vozila u Trebinju da bi počinioci ovih krivičnih djela bili identifikovani i procesuirani.

“Kostrešević je sa rukovodstvom Policijske uprave Trebinje razgovarao o istražnim mjerama i radnjama koje se preduzimaju na rasvjetljavanju slučajeva paljevine vozila u Trebinju”, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Očekuju se odgovori na brojna pitanja- ko i zašto pali automobile u gradu?

Da li su te paljevine po sistemu “slučajnog uzorka” ili su vlasnici jasna meta, a ako jesu- zašto oni?

Postoji li nešto što povezuje vlasnike sedam automobile koji su zapaljeni u proteklih pola godine?

Da li su paljevine politički motivisane kako je to nagovijestio gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić?

Ko je sljedeća meta?

Mnogo pitanja na koja odgovora nadležnih nema. Nijedan slučaj od sedam u proteklih šest mjeseci nije riješen.

U cijelu priču mogao bi da se uključi i Odbor za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske posebno zbog toga što se pominju eventualni politički motivi kao razlozi zbog kojih neko pali ili naručuje paljevine automobila.

Član odbora je poslanik SNSD Ilija Tamindžija, pa bi on, kao stanovnik Trebinja, mogao da inicira da se i pomenuti Odbor uključi u ovaj problem. Predsjednik ovog Odbora je Darko Babalj, a njegov zamjenik Goran Selak.

Da bi se građani osjećali bezbjednije neophodno je ove slučajeve riješiti da ovako, bez rješenja, ne sačekaju još jedan automobil u plamenu.