U Trebinju će uskoro početi sa radom veb-sajt "investintrebinje.com", na kome će svi potencijalni investitori imati priliku da se upoznaju sa benefitima ulaganja u ovaj grad, uslovima za ostvarivanje biznis ideja, te da pogledaju katalog dostupnih projekata koji će biti realizovani u narednom četvorogodišnjem periodu.Iako veb-sajt još uvijek nije u potpunosti popunjen neophodnim informacijama, u Gradskoj upravi Trebinja kažu da će cjelokupni projekat biti završen do 26. maja, kada će biti održana investiciona konferencija, koju će oni organizovati.
Povod za izradu veb-sajta je investiciona konferencija, a biće aktivan i nakon tog skupa.
Na sajtu se potencijalni investitori mogu upoznati i o geografskim karakteristikama Trebinja, ovdašnjoj klimi, te o prirodnim uslovima i blizini jedinstvenog evropskog tržišta koje se od Trebinja nalazi na svega 20-ak kilometara.

Zainteresovani investitori imaju priliku da putem sajta ostave svoje kontakt informacije, te opišu na koji način žele da ulažu u Trebinje, odnosno zatraže da im se dostave informacije za koje smatraju da su potrebne za razvijanje njihovog biznisa.
U Gradskoj upravi navode da će investitori, osim veb-sajta koji je, pored srpskog jezika dostupan i na engleskom, imati priliku da se informišu i putem "Fejsbuk" stranice "Investirajte u Trebinje", kao i drugih društvenih mreža.
Investiciona konferencija okupiće 26. i 27. maja veliki broj domaćih, regionalnih i svjetskih investitora, kojima će kroz četiri panel diskusije biti predstavljeni razvojni potencijali Trebinja u infrastrukturi, poljoprivredi i turizmu, te zakonodavno-pravni benefiti ulaganja u realna radna mjesta.
Kako je najavljeno, na konferenciji će učestvovati više desetina investitora iz Republike Srpske i regiona, a očekuju se i privrednici iz Ruske Federacije i Narodne Republike Kine.
U okviru infrastrukturnih projekata govoriće se o izgradnji glavne obilaznice oko grada čija je vrijednost oko 25 miliona KM, te o izgradnji sportskog kompleksa neposredno uz "Grad Sunca", trećoj fazi vodovodnog sistema, plivačkom kompleksu sa hotelima i ostalim pratećim sadržajima na "Banjama", te projektu navodnjavanja Petrovog i Popovog polja.
Proizvodnja organske hrane i ljekovitog bilja – biće tema panel diskusije o poljoprivredi, dok će u okviru trećeg panela – turizma, biti riječi o turističkim potencijalima najjužnijeg grada Republike Srpske, s akcentom na sve oblike ove grane privrede – manifestacioni, kongresni, vjerski…
Konferencija se završava u subotu, 27. maja, panel diskusijom o temi zakonodavno-pravnih aspekata i beneficija ulaganja u Trebinje.
Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović je ranije izjavio da se ozbiljno radi na pripremi konferencije i na prezentaciji grada, napominjući da ova lokalna zajednica svojim pogodnostima mora da parira drugim sredinama, a da investitori žele da znaju tačno koje su to prednosti.
Investiciona konferencija biće održana u Kulturnom centru.
Srna