U Trebinju sa radom uskoro počinje dispečerski centar koji će građanima i gostima omogućiti taksi usluge 24 sata dnevno.


Svih 35 taksista okupili su se u jedno zajedničko udruženje ,a sve sa ciljem što brže usluge građanima i ravnopravnog raspoređivanja posla.
Po uzoru na sve velike gradove taksi vozači će biti uvezani aplikacijom koja će korisnicima omogućiti poziv na jedinstveni telefonski broj .Na taj način ljudi neće imati potrebe da čekaju i dobiće u najkraćem roku vozilo koje su naručili.
Grad Trebinje je pružio stručnu pomoć u organizaciji dispečerskog centra ,obezbijedio je prostor ,opremu i softver koji će omogućiti da se u neprekidnom dežurstvu dobiju usluge taksi prevoza i time modernizuje pružanje njihovih usluga.
Taksisti će i dalje voziti svoja vozila koja će biti obilježena magnetnim trakama kako bi doprinijela ljepšem izgledu i lakšem prepoznavanju.
Cijenu usluge očitavaće taksimetar,a cjenovnik će biti istaknut u vozilima, tako da će korisnici moći da znaju koliko je polazna tarifa i koliko košta prevoz po jednom kilometru.
Građani Trebinja pozdravljaju ovu promjenu i ističu da je bilo vrijeme da Trebinje ide u korak sa ostalim gradovima.
Sjedište udruženja i dispečerskog centra je u ulici Svetozara Ćorovića ,a taksi stajališta uglavnom ostaju u ulicama u kojima su i do sada bila.