20231229_135612-2048x922.jpg (310 KB)

Radovi na fudbalskom terenu u nekadašnjoj kasarni ovih dana su intenzivirani i po svoj prilici vrlo brzo će se zakotrljati fudbalska lopta.

„Radi se aktivno imamo obećanje da bi trebali ti grubi radovi, ta siva faza, veoma brzo biti završena. Radi se sve kako treba. Dakle sivi radovi podrazumjevaju aktivnosti do postavljanja trave. Ovdje još nedostaje ograda, biće izgrađena montažna svlačionica, dva-tri reda tribina… Nadam se da će to veoma brzo biti završeno što će biti na radost, prije svega fudbalera kao i svih ostalih sportista koji će koristiti igralište”, kaže nam Rajko Mičeta, predsjednik upravnog odbora Fudbalskog kluba „Leotar“.

Prema Mičetinim riječima, ovaj teren će biti dovoljan za odigravanje utakmica prvenstveno mlađih kategorija kao i treninzi svih kategorija i prvog tima što će u mnogome olakšati korištenje glavnog terena u Policama.

„Samim tim teren u Policama će biti mnogo bolji nego što je sada i biće mnogo lakše“, ističe Mičeta.

Dimenzije terena će biti 100 metara sa 67 i neće biti atletske staze. Vrijednost ukupnih radova je oko 586 hiljada KM, Grad je finansijer odnosno investitor ovih grubih radova a Fudbalski savez Republike Srpske će obezbjediti vještačku travu. Na terenu u nekadašnjoj kasarni, seniroi će moći da igraju pripremne utakmice a, kako sada stvari stoje, prvenstvene utakmice će se igrati na Stadionu u Policama.

Uskoro se, kako nezvanično saznajemo, očekuju nove lijepe informacije sa Polica.