Zanimljivi prikazi novih pojačanja (Foto: Screenshot)

Ženski fudbalski klub Leotar iz Trebinja osnovan je ovog ljeta, a pažnju javnosti odmah su privukli velikim brojem novih članova te sjajnim prezentacijama na kojim im mogu pozavidjeti čak i neki muški premijerligaški klubovi.

Najzvučnije novo ime je Una Rankić, inače jedna od najtalentovanijih nogometašica u Evropi koja će nastupati za Leotar u premijernom nastupu u Prvoj ligi RS-a. Una u Trebinje dolazi iz Radnika iz Bijeljine s kojim je osvojila titulu kadetskog prvaka BiH te je bila najbolji strijelac prvenstva.
Za reprezentaciju BiH do 17 godina postigla je 10 golova na 20 utakmica, a sa svega 14 godina, pet mjeseci i 13 dana debitovala je za BiH kao najmlađi igrač na U-17 Evropskom prvenstvu protiv reprezentacije Njemačke.

Iz Bijeljine su stigle i Dragana Stokanović i Marijana Panić koje su također predstavljene zanimljivim videom koji ujedno prikazuje i ljepote Trebinja.

Iz ŽNK Neretva iz Metkovića je stigla talentovana Ana Jurić kojoj se također predviđa lijepa nogometna budućnost, a pojačanje kluba je i Marija Mihaela Maslać koja je došla iz Neuma.

Koliko su ozbiljno shvatili premijerni nastup u Prvoj ligi RS-a, najbolje govori činjenica da je već prvog dana prelaznog roka ugovor s klubom potpisalo šest djevojaka koje će činiti okosnicu tima za prvoligaške izazove.

Jedna od njih je Anja Stević, rođena Trebinjka, koja dolazi iz člana Premijer lige Radnika Bumerang za koji je odigrala više od 200 prvenstvenih utakmica.

Leotar je jači i za trojac iz Foče kojeg čine Jelena Blagojević, Jovana Filipović i Teodora Pavlović.

Sve one su predstavljene zanimljivim videima i ako je suditi prema počecima, pred ŽFK Leotar je svijetla budućnost u bh.ženskom nogometu